De sleutel naar een betere gezondheid

5 redenen waarom een massage gezond voor je is.

1. Ontspanning van lichaam en geest

Een ontspanningsmassage draait voornamelijk om het ontspannend effect en zal je helemaal tot rust brengen. Het werk, het huishouden, je studies… Al deze zaken zorgen voor heel wat drukte in je leven. Soms kan dit dan ook wat stress met zich meebrengen. Dit kan er voor zorgen dat je lichaam hier op gaat reageren. Herkenbare symptomen zijn zaken zoals verkrampte spieren, nekpijn, hoofdpijn en slecht slapen.

Een heerlijk zachte ontspanningsmassage zal er voor zorgen dat je spieren zich terug kunnen ontspannen waardoor je zowel lichamelijk als mentaal tot rust kan komen. Door de massagetechniek die we tijdens een ontspanningsmassage gebruiken, zal er endorfine vrijkomen in je hersenen waardoor je een ontspannen en gelukzalig gevoel zal ervaren.

2. Bestrijding van stress en vermoeidheid

Een therapeutische ontspanningsmassage is een effectieve manier om tot diepe ontspanning en rust te komen. Het kan iemand die vermoeid of gespannen is, ontspanning en energie geven. Ook kan het rust geven aan iemand die niet kan slapen omwille van de drukte in het dagelijkse leven.

3. Ontspanning van spieren en gewrichten
4. Geeft je energieniveau een boost

Een massage kan zowel ontspannend als stimulerend werken. Dit hangt samen met de techniek ( strijken, kneden, rollen en schudden ) die we gebruiken. Door het toepassen van deze technieken kunnen we zowel de spieren, de huid als onderhuids bindweefsel behandelen. Afhankelijk van de techniek werkt dit dan ontspannend of stimulerend.

5. Biedt ondersteuning bij het genezingsproces

Ook zorgt een massage er voor dat de hartslag, de bloeddruk en de hoeveelheid stresshormoon gaat dalen. Hierdoor zal het immuunsysteem beter gaan functioneren en heeft dit een positief effect op je gezondheid. En dit door de eevnvoudige aanraking door een ander persoon.

Een massage zal ook de lichamelijke conditie verbeteren en geeft een stimulans aan het zelfgenezende vermogen. De bloedsomloop gaat verbeteren in het lichaamsdeel dat we masseren. Afvalstoffen en overtollig vocht worden afgevoerd waardoor we nieuwe voedingstoffen en zuurstof gaan opnemen via het bloed.

Ben je overtuigd?

Neem dan zeker eens een kijkje in ons aanbod. Zit je nog met vragen, dan kan je me steeds contacteren en dan bekijken we samen hoe we elkaar kunnen verder helpen.

Wil je op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes en promo’s?

We hebben wel zo goed als elke maand een promo of een speciale aanbieding. Dus het loont zeker wel de moeite om ons te volgen op de sociale media kanalen.

Inge Caubergs
Inge Caubergs
Artikelen: 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *